Почетна Вести Кога монасите создаваат музика

Кога монасите создаваат музика

325
0

Едно од правилата во монашкиот живот во Манастирите е одредени периоди од денот да се одбележуваат со тропање на манастирското клепало. Обично наутро и кога монасите се повикуваат. Кога некој монах има дарба за создавање мелодија, тогаш тој повик може да звучи величенствено.

Едно такво видео, на еден Монах од еден манастир на Романската православна црква го обиколи светот. Видеото за еден ден има повеќе од 245.000 прегледи.

Погледенете ја оваа „манстирска мелодија“, иако и во Македонија, особено во Бигорскиот Манастир можете да слушнете ваква величенствена музика создадена од дрвено клепало.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *