Почетна Вести ХРВАТСКИОТ МУФТИЈА: Европа да учи од Хрватска
ХРВАТСКИОТ МУФТИЈА: Европа да учи од Хрватска

ХРВАТСКИОТ МУФТИЈА: Европа да учи од Хрватска

34
0

Односите на Хрватската држава со Исламската верска заедница во Хрватска можат да бидат пример за останатите членки на Европската Унија. Ваков заклучок донеле, Хравтскиот премиер Тихомир Орешковиќ и Хрватскиот Муфтија, Азиз ефенди Хасановиќ, на средбата во владиниот кабинет на „Бански Двори“ .

Претседателот на Мешихатот на ИВЗ на Хрватска, Муфтијата Хасановиќ потенцирал и дека ваквиот однос на меѓусебна почит би можел да биде пример и за односите кон Христијаните во земјите од муслиманскиот свет, стои во соопштението по средбата.

Претседателот на хрватската Влада искажал задоволство од соработката со исламската заедница и дал поддршка на нејзиното дејствување.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *