Почетна Вести Христијанство Грузиската патријаршија ја сподели веста за канонското признавање
Грузиската патријаршија ја сподели веста за канонското признавање

Грузиската патријаршија ја сподели веста за канонското признавање

342
0

Веста за канонското и евхаристиско признавање на Охридската Архиепископија од страна на Вселенската Патријаршија одобрувачки ја сподели и официјалниот орган Патријаршијата на Грузија „Вести на Патријаршијата“ на својата Фејсбук станица.

Вчера тоа го направи и Епископот на Грузиската Патријаршија за Белгија, г. Доситеј, постојан чне на Синодот. На својот Фејзбук профил ја сподели веста за канонското признавање на Охридската Архиепископија од Страна на Вселенската Патријаршија.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *