Почетна Вести Една работа сигурно не сте ја знаеле за Принц
Една работа сигурно не сте ја знаеле за Принц

Една работа сигурно не сте ја знаеле за Принц

353
0

Рок ен рол, пол, соул рок иконата, Принц почина на 57 годишна возраст. Иако за неговиот живот се врзуваат многу контроверзии и често обвиткан со мистерии, сепак малкумина знаат дека во неговиот живот има една прилично чиста констатна. Тој беше човек на верата.

Пет верски факти нои не сте ги знаеле за Роџерс Нилсон.

 

1.ИЗРАСНАЛ КАКО ДЕЛ ОД СЕДМИОТ ДЕН АДВЕНТИСТИ

Кога бил дете, често страдал од епилептични напади. Верувал, а тоа и го соопштил и на неговата мајка дека еден ден нема повеќе да ги има. Таа го прашала зошто, а тој и одгвоорил: „Ангелот ми кажа“.

2.КАКО ВОЗРАСЕН СТАНУВА ЈЕХОВИН СВЕДОК

Во 2001 година, после две години размислување, Принц станува Јеховин сведок. Во интервју за „Њу Јоркер“ изјавува: „јас ова го гледам како реализација“.

3.АКТИВЕН ЈЕХОВИН СВЕДОК НА ТЕРЕН

Во 2003 година, весникот Минеаполис објави сторија во која луѓе сведочеле дека на нивната врата се појавил Принц кој нудел копија на „Стражарска кула“, списанието на сведоци.

Иако тие биле ортодоксни Евреи, тие исто така беа фанови на Принцот.

4.ПЕСНИТЕ НА ПРИНЦ ПОНЕКОГАШ БЕА МИНИ ПРОПОВЕДИ

Многу музички имиња, аналитичари во своите записи напишале многу анализи во кои стои дека религиските елементи ги има во многу песни на Принц. Исто и тоа дека Принц посветувал многу внимание на тоа кога ги пишувал песните.

5.ПОКРАЈ ОРИГИНАЛНАТА МУЗИКА, ПРИНЦ БИЛ И ОРИГИНАЛЕН ВО СВОИТЕ ВЕРСКИ РАЗМИСЛУВАЊА

Религијата е како сила, електромагнето поле  или како гравитација, што ги става работите во движење, изјавил Принц во едно интервју.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *