Почетна Вести Руски митрополит се фати за метла и џогер
Руски митрополит се фати за метла и џогер

Руски митрополит се фати за метла и џогер

264
0

Рускиот митрополит Марко го оставил без зборови вработените на една болница во Рајзен, град во источна Русија, каде што тој е Митрополит на епархијат во тој регион. Владиката Марко бил шокиран од нечистотијата во општата болница и без да губи време се фатил за крпите, средствата за чистење и почнал да ги чисти болничките соби.

-Клучот за здравјето е во чистотата, им се обратил Владиката на вработените во болницата, потенцирајќи им дека ваквата слика е недозволива.

Следниот ден Митрополитот Марко ги собрал сите свештеници и ученици на Богословијата со цел заеднички да ја исчиста болницата.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *