Почетна Вести Романската црква во Италија подели 1000 стипендии за деца
Романската црква во Италија подели 1000 стипендии за деца

Романската црква во Италија подели 1000 стипендии за деца

125
0

Епископијата на Романската православна црква во Италија, само во 2015 година доделила над 1000 стипендии за деца од Романија, Молдавија и Италија. Истовремено организирала и над 35 акции за доставување на облека и храна за лица со нерамноправна положба во Романија.

Меѓу приоритетите што епархиското собрание на Црквата православните Романци во Италија ги усвоило за оваа 2016 година е и зголемувањето на социјалната дејност со цел заштита на сиромашните, болните, затворениците и на сите оние на кои им е потребна помош.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *