Почетна Вера МПЦ-ОА Прва Бадникова поворка со деца во селото Враништа
Прва Бадникова поворка со деца во селото Враништа

Прва Бадникова поворка со деца во селото Враништа

219
0

Селото Враништа, дел од Вранишката парохија на Дебарско-кичевската епархија на МПЦ-ОА беше во знакот на Бадниковата радост пред Христовото раѓање.

За прв пат во ова село беше организирана Бадникова поворка на која учествувале 120 деца. Сите добиле Божиќни подароци, обезбедни од парохијата и донаторите.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *