Почетна Празници Од верскиот календар на Католиците
Од верскиот календар на Католиците

Од верскиот календар на Католиците

17
0

Верски календар: 18 јуни

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Марко и Марчелијан.

SVETI MARKO MAKS 2Во проповедувањата се вели дека тие биле браќа. Префектот Кромациј ги затворил и ги предал на судот. Од нив се барало да се откажат од христијанската вера. Свети Марко и Марчелијан не се откажувале од верата и биле измачувани за време на прогонствата на царот Диоклецијан.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *