Почетна Вера ГРУЕВСКИ: Да бидеме пример за соживот, почит и разбирање
ГРУЕВСКИ: Да бидеме пример за соживот, почит и разбирање

ГРУЕВСКИ: Да бидеме пример за соживот, почит и разбирање

81
0

– Бајрамските празнувања од секогаш биле можност да ги потенцираме вредностите кои ги носат големите празници и воопшто вредностите кои се темел на исламската, но и на повеќе други религии. Љубовта, помагањето, посветеноста на Бога и воздржувањето од лоши мисли се само дел од таквите вредности во чиј дух поминаа изминатите денови на пост, пишува Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во рамазанската  честитка испратена до Поглаварот на ИВЗ и до верниците од муслиманска вероисповест.

Nikola-Gruevski-VMRO-DPMNE– Духовниот благодет од големиот празник и понатаму нека биде инспирација и водилка за напредок и успех во Вашите семејства и во сите полиња од Вашиот живот, се вели во честитката.

Честитајќи го празникот, Груевски апелира на слога и заедништво во сите области кои се од заеднички интерес.

– Заедно и искрено да продолжиме со традицијата која со векови ги одбележува животите на овие простори. Да бидеме пример за соживот, почит и разбирање кои ќе носат само позитивни нешта за нашата држава и за нашите граѓани. Да се вложиме уште повеќе за економски напредок во државата, за привлекување на инвеститори, за развој на бизнисот, за нови фабрики и нови работни места. Да работиме уште повеќе за полесен и поквалитетен живот на луѓето, за напредок на земјоделието, образованието, здравството, културата и сите други општествени сфери. Со заедничка работа да создаваме дела и вредности кои на следните генерации ќе им остават добар пример и позитивни пораки, истакнува Груевски.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *