Почетна Вести Успение на Пресвета Богородица-28 август, неработен за граѓаните од православна вероисповед
Успение на Пресвета Богородица-28 август, неработен за граѓаните од православна вероисповед

Успение на Пресвета Богородица-28 август, неработен за граѓаните од православна вероисповед

710
0

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија (“Службен  весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 28 август 2016 година (недела), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за  граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

zname mkd 4Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија им ја честита Голема Богородица.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *