Почетна Вести Христијанство Соопштение до верниците од Прилепското архиерејско намесништво по повод празникот Пречиста
Соопштение до верниците од Прилепското архиерејско намесништво по повод празникот Пречиста

Соопштение до верниците од Прилепското архиерејско намесништво по повод празникот Пречиста

205
0

-Браќа и сестри во Христа, наши прилепчани. Поради корона кризата и запазување на мерките и протоколите, пропишани од здравствените работници, ве известуваме дека оваа година, ЛЕПЧИЊАТА ЗА СЛАВА, ЌЕ СЕ ПЕАТ ИСКЛУЧИВО ВО ЦРКВА.

За да се избегне било какво групирање, веднаш по доаѓањето во црква, ќе се прережува лепчето посветено на светецот на вашиот дом од страна на вашите парохиски (реонски) свештеници.

НА 3ти, ЗАСЛОГ НА ПРЕЧИСТА:

СВЕТО БЛАГОВЕШТЕНИЕ (СТАРА ЦРКВА) ОД 7.30 ДО 17.00 часот

СВЕТО ПРЕОБРАЖЕНИЕ (ГРЧКА ЦРКВА) ОД 07.30 ДО 10.00 и попладне ОД 15.30 ДО 17.00 часот.

СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ (ПАРАКЛИС) И СВЕТА ПЕТКА – ТОЧИЛА ОД 07.30 ДО 17. 00 часот.

СВЕТИ ПАНТЕЛЕЈМОН (БОЛНИЦА) И СВЕТИ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА (ТИПСКИ) ОД 11 ДО 13 ЧАСОТ.

Нека ни се за многу години и на помош, заштитниците на нашите домови и семејства, во ликот на светителот од куќната слава, Пресветата Мајка наша Богородица.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *