Почетна Интервју Отец Гаврил – Изгледа за се имаме време освен за сопствената душа
Отец Гаврил – Изгледа за се имаме време освен за сопствената душа

Отец Гаврил – Изгледа за се имаме време освен за сопствената душа

498
0

По заострувањето на владините ограничувања со цел да се намали ширењето на коронавирусот, Македонската Православна Младина на Австралија, МОЈА, како и многу други организации, веднаш упатија пораки на поддршка и разбирање до нивните членови.

Игуменот и Отец Гаврил од македонскиот православен манастир Св.Климент Охридски во Кинглејк, за кој како монах, само-изолацијата не е нешто ново, во интервју за тамошните медиуми вели дека и покрај тоа што одењето во црква е забрането, верниците можат да го одржуваат својот православен начин на живеење во рамките на светоста на втората црква, нивниот дом.

Игуменот Гаврил предложува оддржување позитивни врски со потесниот круг семејни членови за време на така-наречениот лок-даун, обреди за душата во отсуство на литургиите во црквите и потсетува на повикот за заедничка глобална молитва испратена од Планината Атос.

Слушнете го целото ИНЕТРВЈУ ОВДЕ:

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *