Почетна Вести Христијанство Мијалков: МПЦ-ОА и СПЦ покажаа како се создаваат братски врски
Мијалков: МПЦ-ОА и СПЦ покажаа како се создаваат братски врски

Мијалков: МПЦ-ОА и СПЦ покажаа како се создаваат братски врски

382
0

Нека ни е честита и вековна автокефална Македонска Православната Црква – Охридска Архиепископија.

Денешниот ден ќе остане испишан во историјата на црквата и државата со златни букви и ќе биде запаметен по радоста која им ја донесе на сите православни верници.

Раководствата на МПЦ-ОА и на СПЦ покажаа како со мудрост, разбирање и взаемна почит може да се надминат долгогодишните историски спорови и наместо раздор да се создаваат братски врски кои ќе бидат натамошна основа за приближивање на двата народи.

/Сашо Мијалков (фејсбук статус)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *