Почетна Вера МПЦ-ОА Литија за Свети Никола во Куманово
kumanovi sv nikola
kumanovi sv nikola 1
kumenovo sv nikola 2
kumanovo sv nikola 3
kumanovo sv nikola 4
kumanovo sv nikola 5
kumanovo sv nikola 6
kumanovo sv nikola 7
kumanovo sv nikol a8
kumanovo sv nikola 9
kumenovo sv nikola 10
kumanovo sv nikola 11
kumanovo sv nikola 12
kumenovo sv nikola 13
kumenovo sv nikola 14
kumenovo sv nikola 15
kumenovo sv nikola 16
kumenovo sv nikola 17
kumenovo sv nikola 18
kumenovo sv nikol a19
kumenovo sv nikola 20

Литија за Свети Никола во Куманово

139
0

Куманово го прослави Свети Никола со масовна литија од Соворниот храм до градскиот плоштад. На храмовата слава на митрополитскиот соборен храм Свети Никола беа тројца владици на МПЦ-ОА.

Со литургијата чиноначалствуваше европскиот митроилит г. Пимен заедно со домаќинот Кумановско-осоговскиот митрополит г. Григориј и епископот Стобиски г. Јаков.

По литургијата за Свети Никола, верниците ја организираа големата литија од соборниот храм до градскиот плоштад, каде беше извршен Водосвет, и беше благословен и прекршен празничниот леб.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *