Почетна Вести Конечна одлука на Антиохиската патријаршија: Не за Соборот на Крит
Конечна одлука на Антиохиската патријаршија: Не за Соборот на Крит

Конечна одлука на Антиохиската патријаршија: Не за Соборот на Крит

219
0

antiohiska 2Антиохиската патријаршија, по серијата котрадикторни соопштенија, донела финална и конечна одлука дека нема да оди на Соборот во Крит. Како што пишува грчкиот интрнет сајт „ромфеа“, оваа одлука е дефинитивна.

Патријархот на Антохија ги откажал сите авионски летови и резервациите за делегацијата.

Антиохиската патријаршија, соопшти дека поради нерешениот проблем за јуриздикцијата врз Катар, со Ерусалимската патријаршија одбива да учествува на Соборот на Крит.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *