Почетна Вести Европа Грузиски Митрополит почина од Ковид 19
Грузиски Митрополит почина од Ковид 19

Грузиски Митрополит почина од Ковид 19

64
0

Митрополит на Грузиската Патријаршија, почина од Ковид 19. Станува збор за отец Сергеј, кој практично е втор ммитрополит на Грузиската Патријаршија кој почина какио последица од Коронавирусот.

Во соопштението на Патријаршијата стои дека тој последните денови с еслекувал в болница.

Митрополитот Сергеј бил дијабетичар, една од болестите кои се ризични за Ковид 19.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *