Почетна Вера Благодатниот оган и во црквата во Ложани
og 1
og 2
og 3
og 4
og 5

Благодатниот оган и во црквата во Ложани

735
0

Благодатниот оган и годинава со благослов на Архимандритот Партениј пристигна во неколку цркви и манастири на Македонската православна црква.

Фотографиите што пристигнаа до редакцијата на „Религија.мк“ се од црквата Свети Власиј село Ложани.

Голем број верници заедно со свештеник Отец Ристе Наумски го пречекале Благодатниот оган што го направило величествено чествувањето на Христовото Воскресение.

Црквата се наоѓа во Ложанската парохија на Дебарско Кичевска Епархија.  Благодатниот оган е донесен по седми 7-ми пат со благослов на Бигорскиот манастир.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *