Почетна Вести Благодатиниот оган слезе, на пат и кон Македонија

Благодатиниот оган слезе, на пат и кон Македонија

1.72K
0

И оваа Велика Сабота, прва по отворањето на Светиот Гроб на Христос слезе Благодатниот оган и ги израдува христијанските верници.

Во Кувуклијата во Ерусалим се симна благодатниот оган, а го пречека Ерусалимскиот, Патријархт Теофил. Потоа како по обичај го предаде на верниците.

Овој Благодатен оган и годинава ќе биде пренесен и во останатите православни цркви, меѓу кои и во Македонија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *