Почетна Вести Христијанство Зарем сонцето не нè грее сите“ – првата дама на посетата кај Папата
Зарем сонцето не нè грее сите“ – првата дама на посетата кај Папата

Зарем сонцето не нè грее сите“ – првата дама на посетата кај Папата

322
0

Елизабета Георгиевска, сопругата на Претседателот Стево Пендаровски, го привлече вниманието на денот на посетата кај Папата, со нејзиниот црн вел кој го носеше, специјално дизајниран за таа намена.

На него, извезена е пораката „Зарем сонцето не не’ грее сите…“ на Св. Кирил, испишана на глаголица.

ⰈⰀⰓⰅⰏ ⰔⰑⰐⰜⰅⰕⰑ ⰐⰅ ⰐⰅ̀’ ⰃⰓⰅⰅ ⰔⰋⰕⰅ

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *