Почетна Вести Европа Рускиот патријарх ги плаши православните со „злите намери“ на западниот свет
Рускиот патријарх ги плаши православните со „злите намери“ на западниот свет

Рускиот патријарх ги плаши православните со „злите намери“ на западниот свет

330
1

Рускиот патријарх Кирил почна да ги плаши православните дека под влијание за западни сили следува процес на промена на нивната вера. Секако за да не се случи тоа, тука е Руската црква тоа да го спречи.

Според Кирил загрижувачки е бројот на луѓе со православна велосипед во светот, кои под влијание на надворешните моќни пропаганди ќе ја менуваат  својата вера.

-Знаеме дека од нашиот Бог и вербата во него како и од неговите благослови заминуваат не само луѓе, туку и цели Цркви. Во историјата постои голем број примери од такво отпадништво, каде што целата христијанска заедница ја отфрлила верата во Бога, ја напуштиле вистинската вера, се отстраниле себеси од православието и благодетот на божјиот пат и учење – изјавил Патријархот Кирил.

Коментар(1)

  1. Значи запад има добре намере?
    Колонизатори,конквистадори,пљачкаши,инквизитори,либерализам,комунизам,геј лоби,сатанизам…све то долази са запада.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *