Почетна Вести Христијанство Резил – Македонци се тепаат и пцујат во црква во Австралија

Резил – Македонци се тепаат и пцујат во црква во Австралија

4.02K
3

Македонци кои живеат и работат во Мелбурн, Австралија се испотепале во црквата Св. Димитрија во Спрингвел. Причината за ваквото однесување во еден храм, се уште не е јасна, објави порталот Фаланга.

Народот бил навреден од тоа што пред неколку денови незаконската управа по инструкции на отец Миле Талески ги променила бравите на црквата, биле извадени камерите поставени од законската управа и поставила свои, со свои телохранители.

Се јавило незадоволство и затоа што о. Миле Талески не можел да ја врати тапијата од црквата во банка како и од дрскоста на Епархијата и нејзиниот свештеник о. Јовица Симоновски.

Ова е трет конфликт помеѓу верниците и свештенството под раководството на Митрополитот Петар.

Погледнете го видеото…

Коментар(3)

  1. Синодот е на страната на народот или на страната на криминалниот контравезен владика Петар? Дај изјаснете се еднаш и пресечето го јазолот.Патар ѓи испразни црквите и го распродава црковниот имот , а вас уво не ве боли. Нели без ваша дозвола ниту еден владика не смее да распродава народен имот?Господо владици вината ваша ќе биде најголема …

  2. Распуштен народ и разуздано стадо,СИнодот што треба да направи да ја тргне закрилата од таа епархија и Црквите ако се нивни нека им ги остави па ќе имаат Цркви без Свештенство (односно раскол) кој ќе им служи на ваков народ???

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *