Почетна Вести Христијанство Професорот Ратомир Грозданоски добитник на „Цветиновата награда за мир“

Професорот Ратомир Грозданоски добитник на „Цветиновата награда за мир“

212
0

Цветиновата награда за мир годинава му е доделена на универзитетскиот проф. д-р Ратомир Грозданоски, протоѓакон, еден од најеминентните теолози и библист.

Тој е редовен професор на Православниот богословски факултет Свети Климент Охридски во Скопје, поранешен декан и поранешен секретар на Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква. Автор на многубројни Богословски книги.

Наградата денеска му беше доделена во Соборниот храм, Свети Климент Охридски, од иницијаторот на наградата, сликарот и хуманист Живко Поповски Цветин.

Досега оваа награда ја имаат добиено, Коста Балабанов, Јордан Плевнеш, Нова Македонија, ферид Мухиќ.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *