Почетна Коментар Пимен: Кој не плаче од радост, нека плаче од солзавец
Пимен: Кој не плаче од радост, нека плаче од солзавец

Пимен: Кој не плаче од радост, нека плаче од солзавец

946
3

Митрополитот Европски, г. Пимен, засега е единствениот владика на МПЦ-ОА, кој јавно ги прокоментира случувањата во Црна Гора.

Еве што напиша на Фејсбук.

„Врати го ножот на местото негово; зашто сите што се фаќаат за нож, од нож ќе загинат;

или мислиш дека не можам да Го помолам сега Својот Отец, да Ми прати повеќе од дванаесет легиони ангели? (Матеј 26, 52-53)

Според мене, а и според сите Христијани кои животот го положиле за Христа во овие 21 век наназад, ова требаше да се чуе денес во Цетиње.

За жал испадна “кој не плаче од радост, нека плаче од солзавец.”

Коментар(3)

    1. “А кога го чуја тоа сите во синагогата се исполнија со гнев; па како станаа, Го истераа надвор од градот и го одведоа на врвот од еден рид, каде што беше соѕидан нивниот град, за да го турнат одозгора. Но Он си помина меѓу нив и си отиде.” Лк. 4,28-30. Или за вас ова не важи зашто место ангелите ја видовте полицијата, така?

  1. “А кога го чуја тоа сите во синагогата се исполнија со гнев; па како станаа, Го истераа надвор од градот и го одведоа на врвот од еден рид, каде што беше соѕидан нивниот град, за да го турнат одозгора. Но Он си помина меѓу нив и си отиде.” Лк. 4,28-30. Или за вас ова не важи зашто место ангелите ја видовте полицијата, така?

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *