Почетна Политичка теологија Основана црква на металци – учи дека метал културата не е против христијанските вредности
Основана црква на металци – учи дека метал културата не е против христијанските вредности

Основана црква на металци – учи дека метал културата не е против христијанските вредности

196
0

Група пријатели од Британија започнале христијанска црква „Оган и крв“, користејќи „метал“ Библии, кои вклучуваат написи од членови на бендови како Ајрон Мејден, Корн и Мегадет и стихови од метал песни.

Се залагааат дека метал културата е многу блиска со христијанските вредности

Основачите тврдат дека сакаат да ја разбијат предрасудата за металците како „неверници“.

Црковните сесии вклучуваат слушање музика, неформален муабет и тематски дискусии.

Сепак, не сите ги прифатиле како добредојдени.

-Очекувавме да имаме проблеми со христијаните кои ќе ни судат, но атеистите беа тие што се обидоа повеќе да нè обвинат, велат основачите.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *