Почетна На иста страна МЦМС со значаен придонес за меѓуверскиот дијалог

МЦМС со значаен придонес за меѓуверскиот дијалог

170
0

МЦМС (Македонскиот центар за меѓународна соработка) одбележа 25 години во кои голем дел од активностите посвети и на концептот за меѓурелигиски дијалог. Од 2003 до 2008 година ја збогати соработката меѓу различните верски заедници во македонското општество.

Во видеото слушнете ги искуствата на дел од учесниците во програмата, која опфаќашепосети на теолошки факултети, посети на верски објекти и служби, студиски посети и разменски предавања, летни кампови, семинари за меѓуверски дијалог, меѓуверски календари, адресари на верски заедници.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *