Почетна Вера Католиците го прославија патрониот празник на црквата во Бистренци
Католиците го прославија патрониот празник на црквата во Бистренци

Католиците го прославија патрониот празник на црквата во Бистренци

224
1

Со Светата архиерејска Литургија предводена од Бискупот и апостолски егзарх, Киро Стојанов, и во присуство на голем број верници во недела 24 април 2016 година, католичката црква го прославен патрониот празник на црквата во Бистренци посветена на Свети Јосиф, објабува порталот, „Католици.мк“.

Епископот Стојанов во својата проповед зборувајќи за ликот на свети Јосиф работник го истакнал како пример христијаните, како и за поврзаноста на трудот и духовноста.

bistrenci katolickaМеѓу присутните биле и жители од селото кои секогаш се редовни во молитвите и помошта при уредување на црквата.

На светата Литургија присуствуваа и верници од Неготино, Кавадарци и Демир Капија.

Коментар(1)

  1. Света архиерејска литургија служел бискуп…архиерејска литургија може да служи само архиереј,првославен црковен великодостојник, а никако бискуп .Бискуп , високодостојник во католичката црква, служи миса , а не литургија. Меѓу литиргија и миса има голема разлика, како што има голема разлика помеѓу православната и католичката христијанска црква.Некој ќе каже дека тоа е иста вера , христијанска ,Да иста вера али голема разлика. да нема разлика не би било толку сукоби помеѓу православните и католиците, како што е на пример бил , а и скоро беше случајот—сукоб на верска основа со фатални последици во Босна и во Хрватска.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *