Почетна Репортажа Видео Како владиката Пимен ја испеја 1762 лето, песна за Патрикот?

Како владиката Пимен ја испеја 1762 лето, песна за Патрикот?

1.17K
0

На Јутјуб е поставено видео, снимено во јули 2013 година, на кое група пријатели ја пејат познатата песна за укинувањето на Охридската Архиепископија – песна за Патрикот.

Под видеото е напишано „Свирипиле во проширен состав во Лазарополе, јули 2013 год. Васе – тарабука Ице – глас, тамбура и кавал Зоки – глас, гитара Јовка – кавал и кларинет о. Пимен – глас Тихо – глас, тамбура Клео – ут, глас Иларион – камера.

Слушнете како звучи…

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *