Комитска вечера

Date:

Share post:

Во деновите на велигденскиот пост, честопати се разменуваат рецепти за посна храна. Религија.мк, следниот период ќе се обиде да ви презентира неколку идеи што вкусно да подготвите дома, а да не го нарушите постот, секако ако сте се одлучиле да постите.

Потребни состојки

Два страка праз

200 грама свежи шампињони

Бибер во зрна

Вегета

Зачини

Сушен штавел и коприва

Начин на подготовка

За 4 лица – Се сече празот на четвртинки за (варење, пржење ) во тенџере. Се вари\пржи на вода и по желба маслиново масло (7-10) минути.

Кога ќе спласне се додаваат 200 грама свежи печурки-шампињони исечени на четвртинки и заедно се варат\пржат уште 6-8 минути.

Потоа смесата се става во мало тавче се меша со бибер во зрно, вегета, сол по вкус, по можност убаво влијае и со сушен штавел и коприви кои се додаваат…

Се пече 7-10 минути на 220 степени.

Пробајте, многу е вкусно…

/испратено од Игор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Поврзани вести

Нови можности за рекреација: Тоневски ја најави велосипедска патеката Пробиштип–Ратавица

Кандидатот за градоначалник на општина Пробиштип, Тони Тоневски, најави изградба на нова велосипедска патека од Пробиштип до селото...

ВИДЕО: Ѓорѓиевски со екипите на терен: Акција за чистење на најкритичните локации во градот

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје, Орце Ѓорѓиевски, утрово ја продолжи акцијата за чистење на главниот град, заедно...

Вартоломеј во Букурешт – пораката испратена кон Москва

Вселенскиот Патријарх Вартоломеј пристигна во Букурешт за осветување на најголемиот православен храм во светот, Националната катедрала на Букурешт. Тој...

Вселенскиот патријарх Вартоломеј: „Автокефалноста не служи за поделба, туку за единство во Црквата“

Во својата беседа, Вселенскиот патријарх Вартоломеј изрази радост и благодарност за топлиот пречек и љубовта на патријархот Даниел,...