Почетна Вера ЗАЕВ: Ѕвезда водилака да биде вистината и правдата
ЗАЕВ: Ѕвезда водилака да биде вистината и правдата

ЗАЕВ: Ѕвезда водилака да биде вистината и правдата

55
0

-Овој празник на духовното раѓање нека не поттикне и охрабри сите да одговориме несебично на нашите свети обврски за заштита на вистината и правдата, напишал лидерот на СДСМ, Зоран Заев во честитката до Архиепископот г.г. Стефан

Пред нас, вели Заев секогаш ѕвезда водилка на патот нека бидат вистината и правдата, бидејки тоа е нашиот исконски повик и порив како луѓе.

Да бидеме чесни, солидарни, толерантени, да сакаме и почитуваме, да се разбираме и поддржуваме независно од различностите по која било основа, вели Заев во честитката.

Само посветени на овие темелни вредности на човековата личност, како што истакнува претседателот на СДСМ, можеме да обезбедиме спокоен и достоинствен живот за сите, индивидуален и колективен мир, пишува претседателот на СДСМ.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *