Почетна Вести Христијанство Полицијата му го одзеде пасошот на Вранишковски
Полицијата му го одзеде пасошот на Вранишковски

Полицијата му го одзеде пасошот на Вранишковски

999
2

Полицијата му го одзела пасошот на српскиот владика Јован Вранишковски во обид да ја помине македонско-грчката граница на граничниот премин Меџитлија.

Неговата ПОА соопшти дека настанот се случил на 9 јули на граничниот премин Меџитлија кај Битола, тврдејќи декабез никакво образложение, од страна на Министерството за внатрешни работи му бил одземе пасошот.

Јовановата ПОА овој потег го оцени како дискриминација својствена за правно неуредени држави, држави во кои нема никакво владеење на правото.

-Дали е ова ќеф на владината врхушка, која само декларативно пред претставниците на Европската Унија се залага за владеење на правото, набрзо ќе се дознае, секако доколку јавноста се заинтересира зошто е направено такво беззаконие, какво што денес му се прави на Архиепископот охридски Јован, а утре на било кој друг, стои во реакцијата на ПОА.

Коментар(2)

  1. Ne e trebalo da mu go zema pasošot, oti toj i taka nema nikakov uspeh vo svojata misija–rehabilitavija na srpstvoto vo Makedonija. Toj ne propoveda vera? tuku širi srpstvo . Toj za 17 godini se nema zdobieno so 17 novi vernici vo Makedonija.

Напиши одговор на Đoko Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *