Почетна Вера Павел Шекуткоски го фати светиот крст во Вевчани
Павел Шекуткоски го фати светиот крст во Вевчани

Павел Шекуткоски го фати светиот крст во Вевчани

103
0

Дваесетгодишниот Павел Шекуткоски од Вевчани го фати светиот крст што денеска беше положен во Вевчанските извори.

Тој беше најсреќен меѓу 15-тината вевчанци, што скокаа по светиот крст во студените изворски води во Вевчани.

– Очекувам здравје, среќа и многу љубов. Пред една недела сонував дека ќе го фатам крстот, изјави Шекуткоски.

Ова е втор пат што го фаќа крстот, а прв пат го фатил во 2013 година.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *