Почетна Вести Групна крштевка на деца во Кенија
Групна крштевка на деца во Кенија

Групна крштевка на деца во Кенија

77
0

Повеќе од 30 Кенијци, претежно деца и бебиња биле крестени во саботата на 23 јануари во Кенија. Групната крштевка ја извршил Митрополитот Макариј.

Тој заедно со останати прсавославни свештеници на Црквата во Кенијаги крстиле младите и на тој начин ги вовеле во православната вера.

Голем дел од децата кои Макариј завчера ги крстил всушност се деца на родители, кои што во 1992 година токму истиот Владика ги вовел во православанта вера, крштевајќи ги, пишува „Ромфеа“.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *