Почетна Вера Цветници меѓу Македонците во Американско-кандаската епархија

Цветници меѓу Македонците во Американско-кандаската епархија

430
0

Верскиот празник „Цветници“ масовно го одбележаа и верниците на Македонската Православна Црква во Американско-канадсаката епархија.

Надлежниот митрополит, Методиј централната литургија за „Цветници“ ја служел во црквата, „Раѓање на пресвета Богородица“ во Мичиген.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *