Почетна Празници Зошто се слави заедно споменот на тројцата свети архиереи

Зошто се слави заедно споменот на тројцата свети архиереи

78
0

Светителите Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст имаат секој свој посебен ден на празнување во месецот јануари.

Но овој заеднички празник е востановен во 11 век за време на царот Алексиј Комнен.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *