Почетна Политичка теологија Зошто луѓето веруваат? Може ли медицината да го пронајде Бог во човековиот ум?

Зошто луѓето веруваат? Може ли медицината да го пронајде Бог во човековиот ум?

315
1

Сте помислиле ли некогаш Зошто верувате во она во што верувате? Од каде потребата да се верува? За среќа, за подобар живот, или можеби од страв?… Ова е темата што ја обработува последната емисија од серијалот „На Иста Страна“, што се емитува секоја сабота во 11 часот на Телевизија Сител.

За верувањето и потребата одговор даваат еминентни теолози. Орец Милан Ѓпрѓевиќ од Богословскиот факултет, кој дава толкување од аспект на христијанската теологија и професорот на државниот универзитет во Тетово, Муса Мусаи од аспект на исламската теологија.

Во емисијата ќе откриете и зошто професорот по филозофија, Љубомир Цуцуловски за себе вели дека е верник.

Овае емисија истражува и дали медицината може да го пронајде Бог во човековиот ум. Не пропуштајте го ексклузивното сведочење на Професорот Методија Чепреганов.

Коментар(1)

  1. Не сум ја гледала емисијата но одговорот е во зборовите од молитвата кон Светиот Дух Господ:Цару небесен Утешителу, Духу на вистината Кој си насекаде и сѐ исполнуваш, дојди и всели се во нас и очисти нѐ од секаква скверност и спаси ги Благи душите наши.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *