Почетна Политичка теологија Заревска: Не треба од децата да правиме верски фанатици

Заревска: Не треба од децата да правиме верски фанатици

225
0

Радмила Заревска, новинар на Нова Македонија беше гостин во емисијата Детектор. Вели дека прашањето за веронауката во образовниот процес изминативе 30 години е главна тема меѓу верските заедници и државата.

Заревска вели дека сегашниот модел не ги отсликува реалните состојби и дека државата и верските заедници, заедно со општеството треба да го отворат ова прашање и да најдат најсоодветен модел. Веронауката, вели Заревска е позитивна, но дека од децата не треба да се прават верски фанатици.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *