Почетна На иста страна За непречена молитва без бариери за сите! НИС 19 епизода

За непречена молитва без бариери за сите! НИС 19 епизода

420
0

Како глувите да ја слушнат литургијата и молитвата, како слепите да ги прочитаат пораките на светите книги? Колку верските заедници се достапни за лицата со посебни потреби, ако се знае дека вербата во Бог и духовната потреба е огромна кај оваа категорија граѓани?

„На Иста Страна“ за прв пат во Македонија ја отвори темата за достапноста на верските објекти и правото на непречено остварување на весрките слободи за лицата со посебни потреби.

Погледнете ја целата емисија, од која сами ќе можете да заклучите дали и во кој обем овие граѓани можат да ги остварат своите верски права.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *