Почетна Вести Христијанство За грчките националисти нема ништо свето. Ја вмешаа и Света Гора во утрешниот протест против Македонија
За грчките националисти нема ништо свето. Ја вмешаа и Света Гора во утрешниот протест против Македонија

За грчките националисти нема ништо свето. Ја вмешаа и Света Гора во утрешниот протест против Македонија

289
0

Светогорската монашка управа одговорила позитивно на барањето на организаторите за учество на утрешниот протест против Македонија во Атина.

Делегацијата на Света Гора ќе ја претставуваат двајца претставници од два манастира.

Во одговорот на управата на Света Гора пишува:

-Атонските отци уште еднаш ја покажуваат својата загриженост и грижа за проблемот со името на Македонија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *