Почетна Вести Христијанство Вучиќ за СПЦ – тоа што го направивте со македонската црква е најголемата работа за српскиот народ и држава
Вучиќ за СПЦ – тоа што го направивте со македонската црква е најголемата работа за српскиот народ и држава

Вучиќ за СПЦ – тоа што го направивте со македонската црква е најголемата работа за српскиот народ и држава

793
0

Српскиот претседател Александар Вучиќ ја внесе МПЦ-ОА во својата предизборна кампања за изборите, што во Србија ќе се одржат на 17 декември.

Во предизборен спот, снимен во манастирот Покров на Пресвета Богородица – Ѓунис, Вучиќ ја спомнува МПЦ-ОА во контекст на тоа како СПЦ го напраила најважното нешто за српскиот народ и за српската држава.

-Тоа што Вие го направите со македонската црква, а наспроти разните озборувања… ја направивте најголемата можна работа за српскиот народ и за српската држава, вели во еден дел од видеото Вучиќ.

Што сака да каже Вучиќ останува дилема. Што е тоа што СПЦ го има направено како јаголема работа за српскиот народ и српската држава а е поврзано со МПЦ-ОА?

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *