Почетна На иста страна Во Сараево заедничка молитва за жртвите од војната во БиХ
Во Сараево заедничка молитва за жртвите од војната во БиХ

Во Сараево заедничка молитва за жртвите од војната во БиХ

104
0

Во организација на Меѓурелигискиот совет на Босна и Херцеговина денеска во Сараево ќе се одржи заедничка молитва за четири традиционални религии во оваа земја, во знак на сеќавање на сите жртви од војната во БиХ.

По заедничката молитва, Јакоб Финци, претседател на Еврејската заедница во БиХ, и претседавачот на Собранието  меѓурелигискиот Совет и Бони Глик заменичка на главниот администратор на УСАИД ќе потпишат нов договор меѓу Советот и УСАИД.

Главната цел на заедничкиот проект е да се минимизира можноста за ескалација на омраза по какви било негативни настани и да се зајакне меѓурелигискиот дијалог како основа за промовирање емпатија и спречување насилство.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *