Почетна Анализа Во центар: Тајните преговори МПЦ-ОА и СПЦ, има ли гаранции за автокефалност?

Во центар: Тајните преговори МПЦ-ОА и СПЦ, има ли гаранции за автокефалност?

461
1

Последната емисија Во Центар, на Васко Ефтов, беше посветена на македонското црковно прашање. Како се одвивале тајните разговори МПЦ-ОА и СПЦ, за улогата на Вселенската патрирашија, кои се гаранциите дека може да се стаса до автокефалност?

Има или нема нејаснотии околу именувањето на црквата, особено значајно дали МПЦ-ОА ја губи дијаспората?

Одговори на овие прашања од Марјан Николовски и Васко Ефтов

Погледнете ја емисијата:

Коментар(1)

  1. Vie novinarite ste laici za crkovnite prašanja i poarno e da ne dikutirare na taa tema. Znaat poglavarite kako da se rešava at tie prašanja bez vaši sugestiji.

Напиши одговор на Djoko Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *