Почетна Анализа Во центар: Тајните преговори МПЦ-ОА и СПЦ, има ли гаранции за автокефалност?

Во центар: Тајните преговори МПЦ-ОА и СПЦ, има ли гаранции за автокефалност?

452
1

Последната емисија Во Центар, на Васко Ефтов, беше посветена на македонското црковно прашање. Како се одвивале тајните разговори МПЦ-ОА и СПЦ, за улогата на Вселенската патрирашија, кои се гаранциите дека може да се стаса до автокефалност?

Има или нема нејаснотии околу именувањето на црквата, особено значајно дали МПЦ-ОА ја губи дијаспората?

Одговори на овие прашања од Марјан Николовски и Васко Ефтов

Погледнете ја емисијата:

Коментар(1)

  1. Vie novinarite ste laici za crkovnite prašanja i poarno e da ne dikutirare na taa tema. Znaat poglavarite kako da se rešava at tie prašanja bez vaši sugestiji.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *