Почетна Вера Владиката Петар ја освети новата црква „Света Петка“ во Крушево
38
37
36
35
34
33
32
31
30
29
28
27
26
25
24
23
22
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Владиката Петар ја освети новата црква „Света Петка“ во Крушево

652
2

Крушево доби нова манастирска црква, посветена на „Света Параскева (Петка) Римјанка. Осветувањето за празникот на светите „Козма и Дамјан“, го извршил Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар.

По осветувањето била отслужена и света литургија.

/фото: ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКА ЕПАРХИЈА

Коментар(2)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *