Почетна Вести Христијанство Владиците Наум и Тимотеј на средби со Патријархот Вартоломеј
Владиците Наум и Тимотеј на средби со Патријархот Вартоломеј

Владиците Наум и Тимотеј на средби со Патријархот Вартоломеј

2.40K
0

Митрополитите Тимотеј и Наум се во посета на Вселенската Патријаршија.

Иако, МПЦ-ОА, официјално се уште не споделува детали, сепак од фотографиите за настаните за кои извести Вселенската Патријаршија, може да се забележат двајцата митрополити на МПЦ-ОА.

Владиците Наум и Тимотеј биле дел од делагациите за приемот на новиот Кипарски Архиепископ.

Во текстот за настанот, објавен од Вселенската Патријаршија, се чита дека Патријархот Вартоломеј за време на говорот посебно ги поздаравил двајцата македонски архиереи, како гости од Охридската Архиепископија.

Вслеленската Патројаршија исто така не соопштува детали дали во Фанар овие денови било разговарано за Томосот што треба Вселенскиот патријарх да го издаде за автокефалноста на МПЦ-ОА.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *