Почетна Вести Регион ВИДЕО: Несекојдневна кражба – од јасли пред црква украден Исус, оштетени склуптурите на Марија и пастирот
ВИДЕО: Несекојдневна кражба – од јасли пред црква украден Исус, оштетени склуптурите на Марија и пастирот

ВИДЕО: Несекојдневна кражба – од јасли пред црква украден Исус, оштетени склуптурите на Марија и пастирот

227
0

Малиот Исус, некој го украл. Како да тоа не е доволно, на Марија и е пресечен еден прст, а на пастирот два прсти. Жителите на Риека зачудени.

„Не можам да верувам дека на некој ова му падна на памет. Па и како некој облик на забава да е, ова не е забава“.

„Најверојатно на некој ќе му донесе среќа“.

Некои граѓани гледаат и нешто повеќе од вандализам.

„Мислам дека ова е порака, на анархистите и луѓе кои длабоко размислуваат и со ова испраќаат порака кон власта, дека ќе останеме без деца“.

Што и да е, од катедралата молат, Исус да му го вратат.

„Може да го вратат и анонимно и секако и се молиме во Бог тој што го украде да го просветли“.

Оваа постава чини околу 10.000 евра, а изработката е на Бранко Лисјак.

Кражбата на Исус се случила за време на Новогодишната ноќ. Јаслите се под видео надзор, но тој не работи кога цркавата не работи.

Интересно е тоа што на 10 метри од црквата се наоѓа полициската станица.

/TV21

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *