Почетна Вести ВИДЕО: Како Папата им миеше и бакнуваше нозе на бегалците

ВИДЕО: Како Папата им миеше и бакнуваше нозе на бегалците

136
0

PAPAAAИсто како што Исус, како што пишува во Евангелието, ги миел нозете на своите ученици, така тоа го прави и Папата во ритуалот на обележување на смртта и воскреснувањето на Велики Четврок.

Папата Франциско оваа манифестација веќе редовно ја користи за да покаже оти улогата на Црквата не е во празните обреди, туку во чин на милосрдие кон ближните. Годинава направи гест кој е за огромна почит. Им ги изми и бакна нозете на 12 бегалци во Италија. Дел од нив се муслимани.
Погледнете го видеото:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *