Почетна Вести Ватикан издава поштенска марка со ликот на Мајка Тереза
Ватикан издава поштенска марка со ликот на Мајка Тереза

Ватикан издава поштенска марка со ликот на Мајка Тереза

87
0

Ватиканската служба за филателија и нумизматика на 2 септември ќе пушти во оптек поштенска марка со ликот на новата светица Мајка Тереза. Тоа е дел од процесот на канонизација на Мајка Тереза. На поштенската марка ќе има натпис „Мајка Тереза од Калкута“.

postenska marka majka terezaПоштенската марка е во вредност од 95 центи и ќе биде испечатена во 150.000 примероци.

Папата Франциск ќе ја прогласи Мајка Тереза за светица на плоштадот Свети Петар на 4 септември 2016 година, а во Скопје од 4-11 септември 2016 година ќе се одржи татковинската прослава „Денови на Мајка Тереза“.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *