Почетна Празници Светица на денот
Светица на денот

Светица на денот

22
0

Верски календар: 06 март

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Колета.

Била родена во 1381 година. Нејзиното вистинско име било Николета. Во 1406 година стапила во манастирот на припадниците на света Клара и станала милосрдна сестра. По цели денови и недели била во необичен молитвен и мистичен занес. Се одликувала со харизма на пророштво и чудесии. Колета умрела во 1447 година во фламанскиот град Гент.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *