Почетна Галерија Стотина деца дел од Бадинковата поворка во Велгошти
vb 1
vb 2
vb 3
vb 4
vb 5
vb 6
vb 7
vb 8
vb 9
vb 10
vb 11
vb 12

Стотина деца дел од Бадинковата поворка во Велгошти

172
0

Со празнична Бадникова литија стотина дечиња во Велгошти го најавија Божик.

Литијата тргна од црквата Св. Димитрија минувајќи низ Велгошти и заврши кај црквата Св. Пантелејмон каде вршителот на должност градоначалник на Општина Охрид Константин Георгиевски ги даруваше учесниците со пакетчиња.

Исто така црковниот одбор на с. Велгошти на дечињата им додели икончиња. Манифестацијата заврши со пуштање на огромен Крст од балони кон облаците.

Фото Галерија (Кристијан и Томе Љушеви)

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *