Почетна Верски буквар Среде Ништото – Книга на поглаварот на ИВЗ
Среде Ништото – Книга на поглаварот на ИВЗ

Среде Ништото – Книга на поглаварот на ИВЗ

39
0

„Среде Ништото“ е насловот на книгата, авторство на поглаварот на Исламската Верска Заедница, Сулејман Реџепи, која претставува збирка од неговите колумни, кои во последните две години, Реџепи ги објавува и на интернет порталот „Религија.мк“,

Книгата е во издание на здружението „Илмије“ и таа има три изданија, на албански, македонски и англиски јазик.

Оваа книга свушност е преглед на ставовите на авторот за прашања, различни феномени и процеси во последниве години со кои се карактеризира човечкиот живот во Македонија, особено кај муслиманскиот верник.

Реџепи во своите колумни честопати посветува внимание и за настаните во светот, особено за прашања од верски, политички и културен аспект.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *